Става ли въпрос за пътуване моето злато правило е: „Вземи толкова багаж, колкото можеш да носиш сам“. Това обикновено означава да взема най-необходимите неща и да остане малко свободно място за подаръци. Естествено по време на командировка джаджите са много важни и понякога „животоспасяващи“. Освен смартфона и лаптопа тук са някои идеи, който заслужават да се облислят преди пътуване.

Power bank (подвижно зарядно)

То е животоспасяващо за човек, като мен, който осъзнава, че батерията му пада при стойности  под 20%. В днешно време мобилните телефони постоянно работят и батерията се изтощава бързо. Естествено при закупуването на зарядно трябва да се вземат предвит техническите параметри – да може да се ползва поне 3 пъти с едно зареждане, да е лека и компактна. Ако батериатя е достатъчно мощна може да зарежда и таблет или други устройства.

Универсален адаптер

Това е отново устройство от типа „остани във връзка“, и все така важно за бизнес средата. И направете ми услуга – забравете за всички тези устройства по време на почивка.

Звукоизолирани слушалки

Те ти позволяват да останеш само със звуците, които искаш. По време на полет или на летището, когато искаш да подремнеш или просто да се концентрираш върхо своите задачи. Може да се използват и за разговори, слушане на музика и определено възпират околните да те безпокоят с желанията си за кратки разговори.

Флашка

Облачните пространства са достъпни от всяко устройство, но не са подходящи за споделяне на конкретен файл с конкретен човек. Например при необходимост от принтиране на няколко страници на рецепция в хотела. Или ако желаете да преместите няколко файла на друго устройство офлайн. И естествено, когато вършим лични дела на служебни устройства.

Таблет

Щом е подходящо за работа и пътуване – просто го вземете. Удобството да пътувате с малко багаж и комфорта да разполагате с всички функционалности е просто незаменимо. Обикновено батериата на таблетите издържа повече от тази на лаптопите и е просто въпрос на време да свикнете с писането на и-мейли на тъч скрийн.

Чудесна комбинация е лаптопът с тъч скрийн, но това е обект на друга статия.

Kindle

Ако предпочитате да е електронно. За мен таблета е предостатъчен и да, аз съм от по-старомодните и обичам допира на хартия. Но предимствата са неоспорими – лекотата на четене и количеството съхранени книги.

Безжичен рутер

Това е малко за напреднали и ти позволява да трансформираш жичната мрежа в безжична, към която можеш да свържеш всичките си смарт устройства. Лек и компактен в повечето си разновидности рутера има възможност и да се използва като външна батерия.

Смарт куфар

Във векът на технологийте, когато почти всеки предмет може да бъде превърнат в устройство е трудно да бъдеш изненадан. Смарт куфарът може да се свърже със смартфона, така че винаги да знаеш къде се намира багажът ти, колко тежи и дали е отварян. Някой куфари имат възможността и да ти заредят телефона чрез USB кабел.